skip to Main Content
Червена Блиндирана Врата

Готова ли е вашата блиндирана врата за подмяна?

Как да разберете, че е време за смяна на врата? Изглежда ден, когато хората не използват блиндираната си врата толкова много, колкото преди. С гаражни входове и странични врати повечето от нас дори не се замислят за блиндираните врати. Проблемът е, че повечето от нас сега разбират, че трябва да сменим старите си неефективни прозорци с единично стъкло, но повечето от нас не обмислят вратите си. Ако вашият дом има входно антре или стълбище, което води директно към входната ви врата, отоплението и охлаждането се губят повече от нормалния ви дом без антре.

Ето няколко начина, по които можете да проверите дали е време за смяна на врата

Състои ли се ежедневната ви тренировка просто в опит да отворите и затворите входната блиндирана врата?Ако вратата ви е трудно да се отвори и затвори, може да е време да смените вратата. Когато чуете заключването на блиндираната си врата през зимата и лесното отваряне и затваряне през лятото, това е сигурен знак за изтичане на енергия от вратата ви.

Модерна Блиндирана Врата

Ако пантите потъват, това е друг проблем. Виждането на светлината отвътре или отвън, без вратата да е отворена, е проблем. Вероятно има открити области по страните или отгоре или отдолу, където можете да видите светлината. Ако вземете запалка с няколко сантиметра около тези ръбове, обърнете внимание какво прави пламъкът. Вашата врата има ли повече вдлъбнатини и ръжда от боклуци? Вдлъбнатини и ръжда на вратата показват, че структурната цялост на вратата може да бъде нарушена.

Състоянието на вашата врата

Ако самата врата е ръждясала, по-добре е да се вярва, че влажността не идва само отвън, а може би прониква и във вътрешната рамка. Освен енергийната ефективност, не бих се доверил на подобно нещо за защита на къщата.Точно като новите прозорци, много врати със стъклени пакети имат двоен стъклопакет. С течение на времето при по-старите врати уплътнението между тези две стъкла ще се провали, което води до влага, плесен между стъклата. Това е нещо страшно да се види в една врата.

Вашата блиндирана врата е избеляла, изкривена или счупена. Много от тези врати са се разширили и свили през толкова много зими и лета, че имат пукнатини, изкривяват се и са изключително изложени на въздействието на елементите. Поставете кърпа под вратата, за да не замръзва къщата ви? Можете да бъдете спокойни, знаейки, че поне сте установили проблема. Но има по-добър начин да запазите тази енергия в дома си. Замяната на входната блиндирана врата ще спести парите ви, ще увеличи комфорта на дома ви и ще спести онези красиви кърпи, които сте обичали достатъчно, за да скриете пред вратата.

Брава за блиндирана врата

Вратата като част от дизайна

Що се отнася до вашата врата, естетиката е изключително важна. Входната блиндирана врата е първото нещо, което потенциалните купувачи правят комплименти или мразят, когато показват къща. Смяната на вратите може да бъде една от най-големите инвестиции, които можете да закупите, за да подобрите дома си.

Back To Top