skip to Main Content

Как да изберем подходящата за нас интериорна врата?

В днешно време, когато продуктовия пазар ни дава безкраен избор на врати – различни производители, дизайни, цени и качество нашия избор за покупка става затруднен. Това е така, защото се колебаем на какво точно да се спрем. За да улесним този процес ще се спрем на няколко ключови момента при избора на интериорни врати:

Бюджет

Най-правилната първа стъпка е да определим бюджет, който може да инвестираме в закупуването на интериорните врати. Така ще знаем от къде да започнем в търсенето.

Клас на производство

След като сме определили бюджета си, може да се ориентираме съответно какъв клас врати ще можем да си позволим. Дали по-висок или по-нисък.

Материал на изработка и структура на крило

Препоръчваме Ви да се спрете на интериорни врати, изработени от HDF/High Density Fiberboard/. Това е листов материал, произведен от естествени дървесни видове чрез сухо горещо пресоване. Използвани са повече естествени смоли и лепила. Съветваме Ви да обърнете внимание и на пълнежа на крилото. Той може да бъде – тип пчелна пита, перфорирано ПДЧ, изцяло плътно крило и др. От това ще зависи нивото на шумо и топлоизолация на интериорните Ви врати.

Покритие на вратата

Тук отново има няколко варианта, на които може да се спрем – ПВЦ фолио, ламинатно, доближаващо естествен фурнир, естествен фурнир. Трябва да определим кое покритие би било най-подходящо и устойчиво, съобразявайки се с ежедневното ползване на интериорната врата. Например, ако имаме домашни любимци драскащи по вратите, трябва да се спрем на по-висок клас покритие. Това ще ни даде по-дълъг живот на експлоатация на вратата.

Дизайн и цвят

Разбира се, от значение е и самият вид на вратите. Все пак те няма само да служат за преграждане на помещения, а са част от нашия интериор. С правилния избор могат да изглеждат като перфектното допълнение и акцент на Вашите стаи. За това изберете подходящи дизайни и цветове, съобразявайки се с подовата си настилка, стените и мебелите.

След като сме преминали през всички стъпки най-важно е да сме останали доволни от избора си. Все пак домът е най-важното нещо за едно семейство. Трябва да сме удовлетворени от инвестициите, които правим за него.

Back To Top