skip to Main Content

Въпроси, които трябва да си зададем преди покупка на интериорна врата

Да изберем врати за вкъщи в днешно време не е лесно решение, но големият избор и разнообразие предлагани на пазара ни позволяват да демонстрираме индивидуалния си стил. Но преди да купим качествена интериорна врата трябва да помислим за отговорите на следните въпроси:

Какво помещение ще обслужва вратата?

Първото нещо, за което трябва да помислим при избора на интериорна врата е къде ще се монтира тя и какво помещение ще обслужва. Това ни интересува, за да можем да се насочим към най-подходящия материал врата, както и възможностите за пълнеж на нейното крило – дали то да бъде олекотено или да изберем вариант, които има по-високо ниво на изолация.

Кой материал е подходящ?

Изпълнението на интериорната врата се определя от нуждите на помещението и функциите, които ще изпълнява вратата. Ако ние търсим врата с по-добра шумо- и звукоизолация, е препоръчително да се насочим към врата с монолитен пълнеж или пълнеж с оребряване от ПДЧ. Алуминиева или стъклена врата пък можем да изберем застои с по-висока влажност като банята.

Към какъв цвят да се насочим?

При избора на цвят за вашите врати е важно да се съобразите със стила на мебелировката и цветовете използвани във вашето жилище. Може да комбинирате цветовете между дограмата, подовата настилка или да се насочите към контрастно изпълнение. Хубаво е да изберете цвят, които е адаптивен и може лесно да бъде съчетан с много цветове, както от студената, така и от топлата гама.

В каква посока да се отварят вратите?

Възможностите за отваряне на качествените интериорни врати са няколко. Навътре или навън, наляво или надясно, а може и да е плъзгаща. Всичко това зависи от помещението, разпределението на мебелите и неговата големина. За спестяване на място в по-малки помещения може да се насочите към избора на плъзгаща врата. Този вид врати се движат по плъзгачи успоредно на стената. Ако отворът ви е по-широк и помещението Ви е просторно се насочете към двукрилите врати, които придават характер на стаята.

Back To Top