skip to Main Content
Плъзгаща врата за баня

Врати за малки пространства

Ако живеете в малък апартамент или гарсониера, или пък искате да си построите малка къща, в която да посрещате своите гости и искате да спестите място, то следващата статия е тъкмо за Вас. Когато дойде момента да решите какви вътрешни врати да поставите за тесните помещения може да бъдете спокойни, тъй като решение има. Няма да е необходимо да правите компромис със стандартен размер врата с каса и да се примирявате с неудобствата. Ще ви представим няколко примера, които ще Ви помогнат в тази насока.

Джобна врата

Този тип врати са най-удачния вариант за пестене на пространство. В стаите, в които няма място за отваряне и затваряне или пък за малка баня, те са идеалното решение. Накратко казано представляват плъзгаща врата, която влиза в нещо като „джоб”, вграден вътре в стената.

Независимо дали ще се спрете на класическа визия, или ще заложите на нещо по-модерно, този тип врата ще предаде очарование на дома Ви. Едно малко жилище би изглеждало наистина кокетно, ако разполага именно с такива врати. Разбира се, най-големия плюс е, че печелите място, което да оползотворите както намерите за добре.

Плъзгаща врата

Подобна е на джобната, както вече споменахме, но за разлика от нея тя се плъзга по самата стена, а не вътре в нея. По-лесна е за монтиране и определено бихте постигнали същата функционалност.

Практичността отговаря на градския шик, но излъчването определено ще Ви отведе много далеч. Съчетанието му с този селски тип изглежда много добре.

Врата тип хармоника

Третото ни предложение е за добре познатата ни врата тип хармоника. При отворено положение Ви осигурява бърз и лесен достъп до помещението. Тук отново можете да експериментирате с дизайна и да се спрете на най-подходящия за Вас.

На който и от трите варианта да се спрете, със сигурност ще останете доволни и ще можете да използвате освободеното място по най-добрия начин.

Back To Top