skip to Main Content
Висококачествена входна врата

Входната врата на Вашия дом

Входната врата на Вашия дом служи като главен вход, който повечето хора ще използват да влязат и да напуснат дома Ви. Вратата обикновено е с лице към улицата. Така че трябва да бъде сигурна, устойчивa на атмосферни влияния и звукоизолирана. Особено ако е близо до пътя. Входната врата също е сред първите неща, които посетителят ще забележи. Така че входната Ви врата трябва да излъчва усещане за стил и характер в съчетание с останалата част от Вашия дом.

Както за Вашите гости, така и за случайните минувачи, външният вид на този преден вход може да допринесе много за (или да отклони) от цялостното впечатление на Вашия дом.

Кой е най-подходящият материал за входна врата и защо?

Най-популярният избор на материали – по естетически причини, са дървените врати. Те се предлагат в много модели, благодарение на голямо разнообразие от дървесина, от която биха могли да бъдат изработени.

Дървесината се оказва любима за много собственици на жилища. Въпреки, че в миналото дървените врати са били критикувани за изкривяване, модерните дървени врати са конструирани от дървена сърцевина. Тя след това е покрита с фурнир от дърво.

Пълният дървен материал е склонен да се напуква и изкривява с течение на времето. Така че в днешно време повечето дървени врати се произвеждат от MDF плоскости. Това е листов материал със средна плътност – съдържа дървесни частици слепени под висока температура.

Как да предотвратим нежелани усложнения?

Както при всичко, което се използва ежедневно, така и вратите започват да се амортизират вследствие на употреба. Това не означава, че компонентите на вратата няма да трябва да бъдат подменяни. Но когато се поддържат правилно, вратите ще продължат да ни бъдат от полза поне няколко десетилетия.

Обковът и пантите трябва добре да се смазват и да се поддържат чисти. Така ще ни служат по-дълго време. Без грижи и внимание, вратата от твърда дървесина може да се напука, да абсорбира вода и в крайна сметка да изгние. За да защитите Вашата инвестиция трябва да бъдете готови да се грижите за нея.

При правилно положени грижи крайният резултат вероятно ще бъде висококачествена входна врата, която ще издържи много години.

Back To Top