skip to Main Content
Дървена кафява входна врата

Кафявият цвят в интериора – стилен и “земен”

Разбирайки значението на цветовете и асоциациите, които си правим с тях, те могат да ни помогнат за освежаване на интериора. Това е изключително важно при избора на врати, тъй като идеята е да имаме завършен и стилен интериор, а не смесица от еднородни цветове, или както някои хора се притесняват – да получат кална и зацапана визия заради кафявите нотки. Въпреки тези притеснения, този цвят е един от най-използваните в интериора, както и хвален от дизайнерите и не отсъства от страниците на списанията за обзавеждане на дома и офиса!

Разнообразни нюанси на кафявия цвят

Кафявото е топъл и “безопасен” цвят – поради естествената си натура, той лесно се слива с интериора. Имитирайки дървена повърхност той често се приема за земен цвят, който се комбинира с почти всеки останал нюанс. Това е една от причините кафявото да измести толкова популярното през 2018 година сиво. Не си мислете, че ако избирате интериорни врати ще сте ограничени откъм  избор – точно обратното!

Ние предлагаме богата гама от кафяви врати – от меки нюанси като светъл дъб, през най-продаваният и търсен златен дъб, чак до тъмното и ефектно венге. За почитателите на нюансите с импрегнирани нотки в даден цвят предлагаме и орех – стилно кафяво с лек и деликатен червеникав оттенък. Старите модни тенденции винаги се връщат, именно заради това кафявото пак набира популярност. Често можете да видите интериорни врати в шоколадов цвят, на фона на светъл интериор или бели стени – резултата е ефектно преобразяване на дома ви, което постигате бързо и евтино!

Кафявото създава чувство за уют и комфорт. Не случайно всички мебели, подове, дори различни покрития са от дървен материал или с такива имитационни елементи.

А каква е символиката на кафявия цвят?

Когато го видим едни от първите ни асоциации са земен, натурален, небрежен, естествен, надежден, стабилен, здрав  и още много други… Сега, знаейки всичките му преимущества, ще можете спокойно да изберете подходящ цвят интериорна врата, която да допълни хармонията в дома ви!

Back To Top