skip to Main Content
Чистене на врата

Колко e лесно да се погрижим за своите врати

Почти всички елементи от вратите имат нужда от редовна поддръжка поради амортизация и ежедневна употреба. Ако не полагате грижи, с течение на времето вашите врати ще намалят своята ефективност. Ще разгледаме няколко тънкости, които са нужни за да удължите живота им.

Сред най-често срещаната поддръжка на тези компоненти е смазване, настройване и изравняване.

Смазване

  • Веднъж на всеки шест месеца до година на използване трябва да се извършва смазване, в зависимост от вида врата и времето на използване. Затварящите устройства и пантите трябва да се третират с достатъчно капки проникващо масло в горната част, така че да попаднат в носещата част.

Механизми за заключване

  • Механизмите на заключване също се нуждаят от смазване с наближаването на зимата. С продължение на времето за използване и при ежедневна употреба има вероятност винтовете да се разхлабят. Затова те се нуждаят от периодично затягане. Когато забележите такъв проблем, можете да попълните с подходящия втвърдяващ материал, да смените с нов или да сложите винтова вложка на мястото.

Уплътнения на вратата

  • С течение на времето уплътненията на вратата също могат да загубят своята цялост, заради износване или повреда. Когато откриете такъв проблем, трябва или да ги стегнете, ако са леко разхлабени или да ги смените, ако са повредени или амортизирани. В отговор на нарастващото търсене, производителите на врати са максимално иновативни в търсенето на добра енергийна ефективност и предлагането на нови и усъвършенствани модели врати.

Монтаж на вратата

  • Наша грижа е да поддържаме отговорно и правилно своите врати, за да ги запазим дълго време ефективни и сигурни. Не на последно място винаги преди монтаж на нова врата, трябва мястото да е добре почистено, да няма остатъчни строителни отпадъци и мястото да е сухо. Ако пропуснете дори една от тези стъпки ще проникне влага в свободното пространство и между рамката. Наличието ѝ ще причини ръжда и преждевременна амортизация на вратата.
Back To Top