skip to Main Content
Интериорна врата с остъкление

Избор на подходящ цвят за Вашите интериорни врати

Интериорният дизайн е много повече от цвета, който сте избрали за стените си, вида на мебелите или осветлението. Необходими са някои приспособления, като врати, но това не означава, че те не играят роля в цялостния декор.

Всъщност, дори ако цялата Ви стая изглежда страхотно, стара или непривлекателна врата може напълно да изхвърли всичко. Когато избирате интериорни врати за Вашия дом, не забравяйте, че можете да изберете различна врата за всяка стая. Изберете цвета на вратата въз основа на цветовата схема, темата и стила на всяка стая. Размерът на стаята също играе роля във Вашето решение.

Например, по-малка стая обикновено е украсена с по-светли цветове, за да изглежда по-просторна. За занижен, но стилен външен вид, по-светлият нюанс е най-добрият вариант. Светлокафяв, бял или светъл нюанс на сивото ще бъде идеалното прилягане в зависимост от съществуващите мебели и декор.

Контраст в интериора

От друга страна, ако искате нещо, което създава контраст, тогава един по-тъмен нюанс на въглен или тъмно кафяво може да бъде още по-добър вариант. Друг важен фактор, който трябва да вземете предвид, е дали искате нещо просто или врата с едно или повече стъкла. Този избор не е само стилен, но внася повече светлина. Ако стаята се нуждае от допълнителна светлина и вратата е в правилното положение, за да позволи допълнителна светлина, тогава трябва да обмислите дизайн с поне един стъклен панел. Що се отнася до стил и тема, ако имате модерен дизайн, ще искате модерна врата с поразителни функции. Например, тъмна врата с дървени въглища с един или повече стъклени панели и точно подходящия хардуер (като дръжката на вратата) ще бъде перфектното прилягане за модерна стая.

Затворете очи и си представете светло оцветени стени с черни или сиви мебели и може би лъскави керамични или дори хромирани декоративни аксесоари в хола. Сега добавете перфектната врата и гледайте как всичко се събира! 

Подовата настилка и вратите

Когато избирате вида на подовата настилка, леглото си и всякакви други мебели, не забравяйте да имате предвид и интериорната си врата. Макар че може да предпочитате да запазите стените си неутрален цвят, със сигурност можете да добавите някои флорални дизайни и цветове по начин на декоративно покривало, завеси и възхитителен килим. Ако използвате за тази стая тъмна или сива врата, тя ще изпъкне, а не ще я направи комплимент. И накрая, не забравяйте за поддръжката.

Back To Top