skip to Main Content
T 503 1

Как да изберем цвета на блиндираната врата?

Замисляли ли сте се какъв цвят бихте искали да е блиндираната ви врата? Трябва ли да е същата като интериорните или пък да е контрастна? Поне веднъж сте си задавали тези въпроси и може би липсата на решение ви е спирала от покупка на нова блиндирана врата.

Съчетание на интериора с блиндираната врата

Едни от най-важните неща, с които е хубаво да се съобразите са цялостната визия и стила на интериора ви. Трябва да подберете правилния модел и гама, които да направят вашият дом приветлив. Домовете с традиционен стил обикновено са с блиндирана врата в наситен тъмен нюанс – в този случай можете да използвате цветове като венге или тъмен орех. За тези от вас с по-съвременен и разчупен вкус са подходящи моделите с натурални и естествени нюанси като африка, златен дъб, антик или сахара.

Ако не сте се ориентирали към определен цвят или не знаете какво точно искате, винаги може да се разходите из квартала и да огледате какви блиндирани врати са избрали съседите ви. Това може да ви даде както насока, така и идея. По този начин дори можете да избегнете повторения в модела и да сте уникални.

T 100 C 02

Варианти за цветове на блиндирана врата

Друг вариант е да се съобразите с интериора – какви и колко на брой нюанса преобладават. Обикновено повечето къщи са с три преобладаващи цвята – един за външните стени, втория е за мебелите и третия за аксесоарите – дограма, навеси, колони. Полезно е да знаете, че светлите и тъмните нюанси са много по-добър избор от междинните, мътни и изкуствени цветове. Така домът ви ще изглежда естетически издържан, а гостите ви ще са впечатлени и приятно изненадани от архитектурните ви решения. Можете да изберете популярен и актуален модел в съответния цвят. Но имайте едно на ум, че блиндираната врата също изисква поддръжка и почистване, особено след като е подложена на толкова много външни влияния.

От голямо значение е да изберете цвят, който ще се харесва на мнозинството. Все пак, ако след време решите да продавате имота си, това ще му придаде много по-голяма стойност, отколкото ако имате ярка и екстравагантна блиндирана врата. Във втория случай това би отблъснало потенциални купувачи, дори интериора ви да е като излязъл от модно списание. Хората гледат какво ще се задържи във времето, а особено при имотите колкото по-малко има за смяна и ремонт, толкова по-доволен е купувача. Дори и да ги спечелите със достъпната цена, от голямо значение е и да ги убедите да повярват, че именно това е техният бъдещ дом. Все пак, това е вратата, която ще привлича вниманието както на гости, така и на случайни минувачи!

Back To Top