skip to Main Content
Gradde Simpel SanDiego 1

Интериорни врати – определящ фактор за стила на жилището

Избора на нови интериорни врати трябва да е добре обмислен, тъй като те са определящ фактор за това какъв облик ще има нашето жилище. Те ще допълнят цялостния декор, затова трябва да бъдат добре подбрани. Например, ако нашия дом е традиционен, тогава трябва да изберем класически, традиционни врати. Такива, например, са френските врати или плътните, изчистени, без остъкление. Ако обаче имаме по-съвременен, модерен дом, това налага вътрешните врати да са по-разчупени, като например да бъдат вградени в стената. Други такива модерни интериорни са стъклените, тези които са изцяло остъклени.

Съвети за избор на интериорни врати

Нашия съвет е, без значение какъв е стила на жилището, избраните от вас врати да съвпадат една с друга, т.е да бъдат еднакви – да бъдат в един цвят, остъклените и плътните да бъдат с една и съща форма. Добре е интериорните врати да бъдат съчетани в входната врата, по този начин ще се създаде усещане за хармония.

Gradde Reichsburg SchwedischeEsche

На пазара има значителна пъстрота и многоликост от различни видове интериорни врати, така че е важно собственикът на жилището да анализира всяко пространство, преди да вземе решение за вида на вратата, която трябва да бъде монтирана там – помислете колко голямо е помещението, тъмна или светла е стаята и т.н. Най-общо казано – има няколко различни видове врати, основните, от които са: плъзгащи врати, сгъваеми врати, плътни врати, остъклени врати. Топ тенденциите в момента са остъклените модели интериорни врати.

Интериорните врати с или без стъкло

Модерните врати, като че ли включват все повече стъкло. Вратите с огромни стъкла никога не са били толкова предпочитани и търсени, а и допълнителната светлина, която пропускат, с това те създават чувство за простор. Предлагат се и със затъмнени стъкла, така че могат да покрият нуждите и на тези, които искат по-голяма дискретност. Те са модерни, екстравагантни и ще направят дома различен.

Back To Top