skip to Main Content
Основни въпроси при избор на интериорна врата

5 основни въпроса за интериорните врати

Вратите в дома Ви може да са последното нещо, което Ви е на ум, когато става въпрос за интериорен дизайн, но те могат да окажат дълбоко влияние върху начина, по който се движите и да се свържете с Вашето пространство. Вътрешната врата не само трябва да Ви осигури страхотна функция, но е възможност да осигурите неочаквана изненада и лъч на щастие.
Ето няколко неща, които трябва да вземете предвид, когато мислите за стила на вратите, които ще замените или добавите в дома си:

1. Каква е функцията на вратата?

Това е проходна врата (за достъп между пространства) или е предназначена да покрие складовете (килерите и т.н.)? Искате ли да изглежда като интериорна врата, да добавите към декорацията в стаята или да бъде тайна врата (като врата на шкафчета)?

2. Визуалната поверителност ли е приоритет?

Ако трябва да скриете нещата (или себе си) далеч или да ограничите разсейването, докато се опитвате да работите или да се отпуснете, тогава ще Ви трябва масивна врата или поне стъклена врата, която е малко затъмнена. От друга страна, ако се опитвате да разделите пространствата, докато пускате светлина от стая в стая, прозрачната стъклена врата може да бъде всичко, от което се нуждаете.

3. Имате ли нужда от конфиденциалност?

Вратите на стаята изглеждат страхотно и могат да бъдат големи спестявания на пространство в правилното приложение. Вратата от масивна дървена шарнира ще предложи най-доброто уединение, тъй като предлага напълно затворена бариера, с джобна врата от масивно дърво, затворена отзад по здрава поверителност.

4. Имате ли нужда от решение за пестене на място?

Джобните врати са страхотни спестявания на място! Те се плъзгат навътре и извън дупката в стената, така че да не можете да поставяте контакти или ключове за светлина върху същата стена! Ако ефективността на пространството е на ум, внимавайте за двойни люлеещи се (френски) врати. Ако имате достатъчно пространство за стена, за да могат да се отворят и прилепнат към стената, те може да не са на пътя, но не забравяйте, че за да ги отворите и затворите, няма да можете да поставите мебели в тази зона на люлка, уверете се, че не поставяте никакви светлинни превключватели зад отворената люлееща се врата.

5. Мислите за елемент на изненада или интересна функция?

Оцветете джобната си врата с изненадващ поп цвят или добавете изкусна врата в пространството си, за да добавите малко допълнително щастливо в дома си! Функционална врата като тази сред море от по-прости врати наистина може да подчертае конкретна зона на Вашия дом или дори да функционира като произведение на изкуството!

Back To Top