Избор на входни врати

На пръв поглед, изборът на нова входна врата за Вашето жилище изглежда много лесен, но всъщност изобщо не е така. Има много неща, за които трябва да бъдем изключително внимателни, защото не всички врати за изработени по един и същ начин, от едни и същи материали, също така и не всички от тях сe очаква да бъдат монтирани на еднакви къщи или апартаменти. Затова добре обмислете решението си. Ето и няколко неща, за които да помислите преди да финализирате Вашата поръчка.

Каква е сумата, с която разполагате за покупката?

   Когато правим каквато и да е строителна или ремонтна дейност, цената винаги е ключов фактор. Търсенето и закупуването на най-евтината стока, не винаги ще бъде във Ваш интерес, именно, когато се говори за входни врати. Евтината врата няма да има дългият експлоатационен живот, който очаквате. Очевидно не трябва и да избирате най-скъпата врата, защото това би Ви принудило да имате допълнителни разноски, които не сте предвидили. Не искате с години наред да изплащате входната си врата.

Каква степен на сигурност може да Ви предложи?

Основната функция, която изпълнява входната Ви врата е да подсигури защита от влизане с взлом, а за да го направи на нея и трябва здравина. Нужно е нейното заключване да бъде стабилно. Най-добре е да изберете врата, която има няколко независими заключващи механизма.

На какво място ще бъде монтирана вратата и какви елементи биха били целесъобразни?

   Материалите за важни поради две причини. Първата е поради сигурността, а втората – къде ще  е разположена вратата. Когато става въпрос за външни условия се изисква да бъдем особено съобразителни от какво ще бъде изработена вратата и какво е нейното покритие. При наличие на такива условия винаги избирайте подходящи модели с УВ филтри и много качествени уплътнения.

Вземете предвид размера на светлия отвор, който имате

Много хора си считат, че светлият отвор и вратата, която следва да бъде монтирана там, ще бъдат с почти еднакви мерки и следователно, че всички врати са със един стандартен размер. Това всъщност е много погрешно мнение. Вратите, които се предоставят на пазара са в най-различни размери и форми, поради тази причина е добре преди да тръгнете по магазините да вземете размери за светлия отвор и дебелината на зида, където ще се слага вратата, за да може търговските консултанти да ви покажат какви варианти имате.