Door Handle V2

Представете си момента, в който правим ремонт на жилището ни – слагаме изолация на стените, подменяме пода и др. – и този ремонт приключва. Отлагали сме покупката на вратите до последния момент, защото най-вероятно си мислим, че няма да са проблем.

И изведнъж се сещаме, че нямаме врати и бързо трябва да ги купим.

Да, но се оказва, че не е толкова бързо и лесно като да си купиш нещо от хранителния магазин.

Трябва да знаем, че шоурумите за врати обикновено нямат складове, в които да разполагат с всички налични модели и размери врати, в съответния цвят. Една серия интериорни врати има близо 100 модела, които се определят в зависимост от цвят, шарка с фриз или стъкло. Като всеки от тези модели има каси с размери от 7 до 50-60 см. Така, че трябва да знаем, че няма голяма физическа възможност един магазин/шоурум да разполага точно с това, което ни трябва.

Luxury Catalogue 09

Такъв голям склад с възможност за вземане на вратата в същия ден може да има евентуално в града, в който е централното складово помещение на фирмата. Но за по-малките населени места трябва да се чака доставка, която е различна, но обикновено е не по-малка от седмица. След като вратите са налични в нашия град, трябва да предвидим и време за самия монтаж. Тази услуга също може да варира – от един ден до седмица е най-добрия вариант, а понякога и по-дълго.

Избор на цвят, производител и модел

Най-правилно е да имаме предвид, когато правим общ план за последователността на ремонта вкъщи. Да предвидим по-отдалече поръчката на врати. Избираме производител, цвят, размери и модел врати, които ще са ни необходими. Най-добре е да ги запазим с капаро, макар и няколко месеца по-рано. В противен случай може да се окаже в последствие, че моделите, които сме харесали не са налични на склад или са изчерпани.

Ако се притесняваме от факта, че за да поръчаме, стените и подовата настилка трябва да са готови. Можем да вземем ориентировъчни размери. Можем да се уговорим предварително с търговеца на врати, когато ремонтът приключи, да направим, ако се наложи корекция в размера само на касите. Така непосредствено след края на всички ремонтни дейности, можем да монтираме и вратите.

Дано тази информация да стигне до повече хора, за да знаем, че ако плануваме смяна на интериорните врати, трябва да го направим навреме, за да избегнем разочарованието от чакането.