skip to Main Content
Door Handle V2

Можем ли да си купим интериорни врати веднага ?

Представете си момента, в който правим ремонт на жилището ни – слагаме изолация на стените, подменяме пода и др. – и този ремонт приключва. Отлагали сме покупката на вратите до последния момент, защото най-вероятно си мислим, че няма да са проблем.

И изведнъж се сещаме, че нямаме врати и бързо трябва да ги купим.

Да, но се оказва, че не е толкова бързо и лесно като да си купиш нещо от хранителния магазин.

Трябва да знаем, че шоурумите за врати обикновено нямат складове, в които да разполагат с всички налични модели и размери врати, в съответния цвят. Една серия интериорни врати има близо 100 модела, които се определят в зависимост от цвят, шарка с фриз или стъкло. Като всеки от тези модели има каси с размери от 7 до 50-60 см. Така, че трябва да знаем, че няма голяма физическа възможност един магазин/шоурум да разполага точно с това, което ни трябва.

Luxury Catalogue 09

Такъв голям склад с възможност за вземане на вратата в същия ден може да има евентуално в града, в който е централното складово помещение на фирмата. Но за по-малките населени места трябва да се чака доставка, която е различна, но обикновено е не по-малка от седмица. След като вратите са налични в нашия град, трябва да предвидим и време за самия монтаж. Тази услуга също може да варира – от един ден до седмица е най-добрия вариант, а понякога и по-дълго.

Избор на цвят, производител и модел

Най-правилно е да имаме предвид, когато правим общ план за последователността на ремонта вкъщи. Да предвидим по-отдалече поръчката на врати. Избираме производител, цвят, размери и модел врати, които ще са ни необходими. Най-добре е да ги запазим с капаро, макар и няколко месеца по-рано. В противен случай може да се окаже в последствие, че моделите, които сме харесали не са налични на склад или са изчерпани.

Ако се притесняваме от факта, че за да поръчаме, стените и подовата настилка трябва да са готови. Можем да вземем ориентировъчни размери. Можем да се уговорим предварително с търговеца на врати, когато ремонтът приключи, да направим, ако се наложи корекция в размера само на касите. Така непосредствено след края на всички ремонтни дейности, можем да монтираме и вратите.

Дано тази информация да стигне до повече хора, за да знаем, че ако плануваме смяна на интериорните врати, трябва да го направим навреме, за да избегнем разочарованието от чакането.

Back To Top