skip to Main Content
Избор на врата за дома

На какъв етап от ремонта се извършва монтаж на интериорни врати

Монтаж на интериорни врати по правило, трябва да се извършва на последния етап от ремонта. Стените, подът и още повече таванът трябва да бъдат завършени. След това може да се помисли за монтаж на интериорни врати.

Монтирането им трябва да се осъществи след взимане на размер от техническо лице, откъдето сте решили да ги закупите. Най-добре е това да стане от фирмата, от която сте решили да ги закупите – като Врати Пловдив. По този начин избягвате допълнителни недоразумения и главоболия. Като цяло услугите са включени към монтажа им.

Защо това замерване на отворите е необходимо?

Факт, е че стандартните размери на нашите врати и стандартните размери на много чуждестранни производители често не съвпадат. Това се отнася, както за височината, така и за ширината на отворите и дебелината на касата на вратата. Обученото техническо лице правилно ще „вземе мерки” дори и вашите стари врати да не са демонтирани, освен това ще даде разумни препоръки за това кои фирми ще ви предложат модели по вашите отвори. В случай, че отворите се оформят с гипсокартон, консултирането с размерчик е още по-необходимо.

Ако сте се насочили към определени врати, които се предлагат е хубаво да ви се даде предварителна препоръка за оформяне на отвора. Но ако не държите толкова предварително да изберете моделите на вашите врати е възможно това да стане и след ремонта. Размерчикът реално може да прецени дали ще паснат моделите, които сте си избрали или ще трябва отворът да се оформи за избраните модели. Ако вече сте завършили с ремонта, професионалистът ще ви даде добър съвет как точно да постъпите. За да не се налага допълнително да измазвате. Естествено на пазара има и такива врати, които се правят по поръчка спрямо вашите отвори, но те, разбира се, са по-скъпи от стандартните, които се предлагат. По този начин ако не искате допълнително да оскъпявате нещата е желателно преди да сте започнали ремонта да ви се даде „препоръка” за отворите спрямо стандартите на размери, които се предлагат в днешно време.

Взимане на мерки

Преди да се монтират вратите е добре да сте завършили стените и всички „мокри” ремонтни дейности – като полагане на мазилка, лепене на тапети, подови замазки. Това е така, тъй като материалът на интериорните врати е съставен от дървесни частици, а за изсъхналото дърво знаем, че е „способно” да обере влагата на помещението, а това да доведе до неприятности като издуване и изметване.

Подовата настилка

Тя също трябва да е довършена до момента на монтирането на вратата. Дори ако се остави достатъчно място, за да се положи паркет или ламинат след монтажа на вратата няма да бъде удобно и лесно. Друг минус да се поставят вратите на първоначален етап, е че ламинатът може да вдигне нивото неравномерно. Оттам да имате допълнителни главоболия, тъй като от едната страна ще опира, а от другата ще има луфт.

В заключение бихме казали, че преди започване на ремонт е хубаво да потърсите съвет за оформяне на отворите. Преди самия монтаж на вашите нови врати да сте приключили с всички ремонтни дейности относно отворите, подовите настилки и стените.

Back To Top