skip to Main Content
Врати за баня в дома

Коя е най-подходящата врата за баня?

Винаги е било трудно с избора на интериорни врати за нашия дом, но много важен е въпросът, когато става дума за вратата на банята. Тази врата трябва да е, както хубава, така и здрава, да е шумо и топлоизолираща, но най-важното е тя да е устойчива на влага, топлина и обливане с вода.

Вратата за това помещение не трябва да е от изцяло естествен дървен материал, а за предпочитане е да е от PVC/алуминиеви/, MDF, ПДЧ или стъкло. При MDF и ПДЧ, важното е да са с ламинирано покритие. Изброените материали са издръжливи на влага и високи температури, красиви са и надеждни за шумоизолация и в същото време са на приемливи и достъпни цени за клиентите.

Врата за баня в дома

Защо не е добре вратите да са от изцяло дървен материал? Защото от влагата и топлината те бързо мухлясват, раздуват се, загубват естетическата си красота, а и не са толкова евтини. Не е изгодно да вложиш много средства в нещо, което ще загине след година може би.

Подходяща врата за баня

PVC вратите

Те са едни от най-предпочитаните, защото са лесно поддържащи на мокрите ни помещения. Правят се от алуминий и пластмаса, които не се разрушават под въздействието на влагата и топлината и имат разнообразие от цветове. Леки са и не ръждясват. Предимство е, че вътрешната им страна може да има едно голямо огледало и така може да спестите от поставянето на друго огледало в банята.

Стъклените врати

Това са другият предпочитан вариант за баня. Влагата и парата няма да нарушат вида на вашата врата. Почистват се лесно и изглеждат красиво. Тук също от вътрешната им страна можете да сложите голямо огледало. Техният недостатък е, че са лесно чупливи и по-скъпи от другите врати.

От какво ще е направена вашата врата оставяме вие сами да си решите. Но най-добре е да не я обливате директно, за да удължите нейния живот. Също така, за да избегнете честото почистване. Ако успеете и да я съчетаете по цвят и стил с другите си врати в жилището само ще бъде във ваш плюс. Вярваме, че ще направите правилния избор, защото все пак не сменяте вратите си всеки ден!

Back To Top