skip to Main Content
Монтаж на интериорни врати

Съвети за начинаещи при монтаж на интериорни врати

Току що сме закупили нашите нови интериорни врати. Избрали сме производител, модел и цвят и предстои важната част – монтажът на вратите.

Често не се замисляме, когато стигнем до тази момент, за какво трябва да се подготвим.

Ще обърнем внимание на препоръчителни съвети, с които трябва да се съобразим.

Първо:

Трябва да осигурим терен за монтажа на всички врати. Тъй като вратите са в разглобен вид при транспортирането, ще ни трябва достатъчно място, където бихме могли да ги съхраним. Също така трябва да предвидим и място за инструментите на монтажниците и евентуално по-широко помещение, ако е нужно подрязване на крилото, касите и первазите във височина.

Второ:

Трябва да осигурим и подходящо паркинг място, възможно най-близо до адреса ни, с оглед безпрепятственото транспортиране на вратите.

Трето:

да сме помислили за отпадъците, които ще се съберат. Какво ще правим със старите врати и каси – можем да ги запазим и да ги монтираме на друго място или да ги изхвърлим. Полезен съвет – преди монтажа e добре да покрием мебелите, тъй като малко или много се отделя фин прах, който трудно се чисти, ако сме без предварителна подготовка.

Четвърто:

Ако имаме деца и/или домашни любимци, е силно препоръчително те да не са в дома ни, за да не вдишват фините прахови частици, а и съществува голяма възможност да пречат на монтажните дейности.

Пето:

Да си огледаме вратите за дефекти преди монтирането. В случай, че не сме съгласни с открит от нас дефект, е по-добре да не монтираме вратата, а да я върнем за подмяна на търговеца.

Back To Top