skip to Main Content
Избор на врата за дома

Какъв пропуск имаме при избор на врати?

Най-големият пропуск е при обзавеждане на нов дом или когато правим основен ремонт на стария.

Вратите са важна съставна част от едно жилище, но и най-често се забравят. Основният недостатък е, че се мисли за абсолютно всичко (цветовете на стените, мебелите, подовата настилка, разположението и най-накрая се сещаме за вратите. В днешно време се предлага изобилие и разнообразие на екстериорни и интериорни врати, като изпълнение и дизайн, като цветове в зависимост от вашия вкус.

Мебелировката, цвета на стените и подовата настилка

Това са главни определящи фактори за съчетание на интериорните врати, да изглеждат хубаво, като съчетание на цветовете, да придадат топлина и уют на дома. Тази грешка да забравяме вратите донякъде идва от факта, че те се монтират последни. Стените трябва да са изгладени и боядисани, преди монтажът на вратите, за да може след поставяне на первазите да има напълно завършен вид.

Врати

Подовата настилка трябва да е сложена, като по този начин след монтажа, ако се наложи подрязване на вратата да се направи с цел да няма проблем с отварянето и затварянето. Домът е олицетворение на нашето същество, стил и характер. За да има съчетание на всички мебели, врати, стени и подова настилка, решението не е да изберем един цвят. С един цвят домът ще стане монотонен и посредствен, ще липсва хармония и стил. За един красив, стилен и уютен дом можем да съчетаем до три цвята без да стане натрупано и различно. За входните врати най-честата грешка е, че се избира първо по цвят и дизайн.

Сигурност и защита

Всеки човек иска сигурност и спокойствие в дома си. Но когато се избира вратата се гледа първо външният вид и после се пита като характеристики колко е сигурна. Както при вътрешните така и при екстериорните врати има различни модели и цветове, за съчетаване или открояване. Тъмната серия за входна врата е класика, от гледна точка, че входната врата не се набива на очи, сигурна е и най-вече красива. По този начин придава спокойствие на нас. Светлата серия най-вече се предпочита, за да има съчетание с вътрешния дизайн. Всичко това зависи от нашето мислене, въображение и идентичност. Най-важното е да не допускаме грешката да забравяме за вратите. Трябва да мислим за тях от самото започване на ремонта и обзавеждането на мечтания за нас дом.

Back To Top