skip to Main Content
Door Handle

Дръжки за интериорни врати

Във всяко едно жилище има задължително интериорни врати, независимо какъв тип са те – плъзгащи, стандартни, хармоника или рото. Вратите служат не само като разделяне на помещенията едно от друга, а също така и като изолация на стаите за топлина, светлина, шум или дори миризми.

Както знаем една врата за да се отвори винаги трябва да има дръжки – липсата им предизвиква дискомфорт и употребата на ключ е задължителна, но нека погледнем по-обстойно интериорните врати и техните дръжки. В последните години излязоха много модели на дръжки както от към дизайн така и от материали, най-често правим избора им от към това дали ще се съчетаят с останалия декор на жилището ни. Има и такива клиенти, за които е задължително и качеството – нека погледнем няколко компонента, които са важни при избора им.

door handle v2

  • Материали

Материалите им за изработка са от месинг, алуминий, стомана и цинк.
Повечето дръжки са със сатенирано покритие и за това не се различават прекалено много по вид.
Най-добрия и качествения материал за изработка на дръжки за интериорни врати са тези от материала месинг. Ако имате идея да използвате за по-дълъг период то това е точно материала, който е подходящ за тази цел. Понякога обаче, фирмите производители на дръжки използват месингова скрап. Трябва да се внимава дали материала е месинг или скрап. Разликата е огромна и не след дълго време дръжките от скрап се променят от към цвета си. След месинга следващите по качество на изработка са тези дръжки от цинк. Алуминиевите дръжки много рядко може да ги намерите в гаранция.

  • Модели

Първото, което трябва да погледнете при избора си на дръжки е дали те подхождат на интериорните врати, които сте избрали за вашия дом. Има доста голямо разнообразие на дръжки – форма, дизайн, стил и естествено вкуса на самия клиент. Формите на самите дръжки пък са още по-големи от такива, които са с по-обли, закръглени форми до такива с по-групи и остри черти. Дръжките на интериорните врати, които са днес на пазара са класически, модерни или такива със състарена визия. Последния писък на дръжките са тип „розетка”. Все по-често клиентите избират този модел за техните врати, понеже почна да навлиза с голяма сила на пазара, а и придава по-голям шик на визията на самата врата. 

  • Избор на цвят

Цвета на дръжките може да бъде същия  като този на самите врати според качеството и материала им на изработка. Другия вариант е дръжките да се различават коренно от самия цвят на вратата за да се набиват повече на око и да раздвижат допълнително дизайна в апартамента Ви.

Back To Top