skip to Main Content
Почистване на стъклени врати

Стъклени врати – Почистване и поддръжка

Никоя интериорна врата не отваря едно помещение по-добре, както стъклената. Когато обновяваме едно жилище или офис и края на ремонта вече наближава се предполага, че новите интериорни врати ще ни служат дълго време. Както всичко останало, стъклените интериорни също имат нужда от периодична поддръжка и ежеседмично почистване. Ако дълго време не сме им отделяли внимание, остават петна, които след това трудно можем да премахнем.

Между всички врати без значение дали са входни или интериорни има нещо общо – смазване на механичните части със специален спрей или машинно масло. За да не започне да скърца при отваряне и затваряне след дълъг период на експлоатация, е редно поне два пъти в годината да смазваме всяка панта. За никого не е приятно да даде куп пари и да се разочарова от покупката си, заради собствената си небрежност и нехайство.

Sand G 14 13 A

Лесни за поддръжка

Стъклените интериорни врати са лесни за почистване. За целта са необходими само кърпа и препарат за прозорци. С тях освен прах могат да се премахнат и следите от пръсти. Единственото, което трябва да знаем е да не използваме препарати с абразивни частици. Те могат да увредят повърхността на вратата, да намалят периода на експлоатация и да нарушат естетическия й вид.

Дръжките са също важен компонент от една врата. Те са в пряк досег с човешката ръка и са преносител на мръсотия и микроби. За почистването им можем да изберем антибактериален препарат специално за иноксови повърхности. Не е хубаво да си правим експерименти и да го заместваме с различен вид белина или друг вид химикал, който да увреди дръжката.

Почистването и поддръжката на стъклените врати не отнема много време и средства. Те не са претенциозни, но същевременно визията им променя коренно облика на дома и офиса. От най-обикновено жилище могат да направят красив и стилен дом, за който много хора биха завидели.

Back To Top