skip to Main Content
Алуминиеви врати за баня

7 причини да изберем алуминиеви врати за баня

Когато настъпи време за ремонт, основно нещо, на което трябва да се спрем, са разбира се, вратите. В днешно време пазара изобилства от интериорни стъклени, алуминиеви, дървени и още много други разновидности врати. Най-голямо внимание е нужно да се обърне на вратите за баня. В повечето случаи, именно тези интериорни врати са подложени на мокрене, пръскане и влага. Дървените врати или тези изградени от MDF или от HDF сe оказват неподходящи за бани без преграда – завеса или душ кабина. Те могат да понасят влага, но не и вода, тъй като има вероятност с течението на времето да се раздуят или да се увреди самото покритие.

Но какви са предимствата в това отношение на алуминиевите врати?

1. Техният материал издържа на влага и директно обливане с вода. Няма опасност от загниване или корозия.

2. За една домакиня много е важно лесното почистване на вратите. Алуминиевите врати се почистват много бързо и лесно. Изискването е да не се използват препарати с абразивни частици.

3. Самият материал е лек, което предотвратява увисване на крилото, в сравнение с масивните врати от дърво.

Aluminieva Schwedische 02

4. Цената на алуминиевите врати е доста приемлива за предимствата и удобството, което осигуряват.

5. Голяма част от предлаганите на пазара врати са в различни цветове, даже и такива с дървесна шарка с цел да се напаснат на интериорните врати у дома

6. Друг плюс е, че вратите е възможно да се монтират на стени, направени от различни строителни материали – тухла, бетон, гипсокартон и др. Големината на касата е стандартна – става и за по-широки и за по-тесни зидове.

7. Не бива да пропускаме и размерите. Повечето производители предлагат стандартни размери врати с възможност за индивидуална поръчка, с размери подходящи за строителните отвори у дома. Като допълнителен бонус е поставянето на огледало едностранно или двустранно, което би разчупило интериора на помещението.

Back To Top