skip to Main Content
Съвети за закупуване на блиндирана врата

Съвети за закупуване на блиндирана врата

Ако сигурността и издръжливостта са сред Вашите най-важни приоритети, блиндираната врата може би е най-добрият Ви избор за входна врата. Металните врати са много по-здрави от аналозите им изработени от фибростъкло или дърво. В допълнение, те няма да се счупят, огънат, надуят или разпаднат с течение на времето. Дори ако са подложени на неблагоприятни атмосферни влияния.

Въпреки, че при споменаване на метални врати, първата идея, която идва на ум е врата със семпла и неприветлива визия, днешните блиндирани врати се произвеждат в най-различни вариации и видове покритие. Повечето блиндирани врати на пазара са облицовани с MDF плоскости, които придават на вратата добър външен вид, конкуриращ се с вратите произведени от дърво.

Покритие на вратите

Дървеното покритие на някои модели дори им позволява те да бъдат лесно пребоядисани в стил съответстващ на Вашия вкус. Висококачествените модели дори се предлагат ламинирани с естествен фурнир.

404

Голяма част от блиндираните врати предлагани на пазара обикновено са фабрично прахово боядисани; те обикновено изискват периодично пребоядисване. Някои модели се предлагат и със специално винилно покритие за допълнителна защита UV слънчевите лъчи. Почти всички модели се предлагат с усилена вътрешна рамка комбинирана с изолационен материал като минерална вата или полиестерен.

Предимства на блиндираните врати

Друго предимство на блиндираните врати е, че те често са по-евтини от аналозите им изработени изцяло от масивна дървесина или фибростъкло. Цените на повечето модели обикновено започват от 250-300 лева. Те растат в зависимост от конструкцията на вратата. Това са дебелината на металните листове, дебелина на зида, на който ще се монтира вратата. Също и от типа на вътрешната изолация и аксесоарите комбинирани с вратата (панти, брава, тип заключваща система, наличие на активни/пасивни шипове, бронировка на патрона, вградена алармена система и т.н.).

Макар че блиндираните врати може да не са първото нещо, което Ви идва на ум, когато търсите врати за Вашето жилище или офис, те са някои от най-гъвкавите варианти предлагани на пазара. Металните врати са един от най-добрите варианти за външна врата, защото са проектирани да издържат на тежък трафик, външни елементи и да подобрят енергийната ефективност на Вашия дом.

Back To Top