Luxury Catalogue 09

Колко важни са входните врати за съвременния свят и колко често използваме „врата” като синоним?В съвременния свят думата е с до такава степен на нараснала употреба, че тя вече се използва и като нарицателно за нов етап на дадена ситуация или евентуално развитие.

От древността до сега входната врата се използва като синоним и тя е отъждествявана с портал към други светове.Много често тя е назовавана в интересни словосъчетания и изречения.Входната врата е била заклеймявана като „вратата към рая”, „вратата към ада”, „вратата към Европейския Съюз”.Тя не подминава и творческите среди в книгите „Врата към лятото” от Роберт Хайнлайн и  „Тайната врата към успеха” от Флорънс С. Шин,  вратата се среща и във филмите- египетския филм „Врата към Слънцето”.

Входната врата с нейните многобройни значения  присъства във всеки един аспект на живота.Тя е „вратата към промяната”, „вратата към света в Ротердам (най голямото пристанище в Европа), тя е „врата към древността”, „вратата към бъдещето”.

Вратата не подминава и чувствата на човечеството- страхът може да бъде „врата към неизвестното”, а надеждата „ врата към щастието”.

В ежедневието практическата полза от входната врата е доста голяма.Освен сигурност и удобство вратите понякога внасят много настроение и усмивка, когато прекрачваш техния праг.Чувството да се прибереш от дълъг и тежък ден и да видиш, че си пред входната врата на своя дом е приятно и отпускащо, а ако си пред вратата на любимия човек  щастието е пълно. Когато сте избрали модела на своята входна  врата, вие сте положили и началото на дългия процес на Вашето възприемане от околните. Тя Ви олицетворява и е Ваш синоним.