skip to Main Content
Print Spajdarmen

Едни от най-известните филмови врати

Когато говорим за някои от най-обичаните телевизионни сериали и филми, вратата често е от основно значение за нашата асоциация с определени сцени и герои. Вратата към 221B Baker Street означава Шерлок Холмс. Изкрящо лилавата врата веднага ни кара да се сетим за Моника от „Приятели” и още много други филмови асоциации, които ни навяват вратите.

Приятели – лилавата врата на Моника

В продължение на десет сезона и толкова години, моравата входна врата на апартамента на Моника зае трайно място в паметта за зрителите. Особенно интересна я прави, освен цвета и тази странна златиста рамка около шпионката

Стар Трек и плъзгащите се врати

В размер на бюжет от няколко милиона долара Star Trek беше класическо телевизионно шоу на 60-те години. То бе възобновено през 80-те години на миналия век, та чак до наши дни. Тези врати на космическия кораб, с интригуващия си взаимосвързан дизайн, се отварят като оригами. Когато един герой влиза или отплава към непознати светове

Врата

221B Baker Street – черна грузинска врата

Това е вратата на легендарния детектив Шерлок Холмс. Негов приятел, помощник е д-р Джон Уотсън. Дружбата на Холмс и Доктор Уотсън започва, когато през 1881 година докторът става съквартирант на Шерлок на легендарната улица Бейкър Стрийт.

Сексът и градът – вратата на апартамента на Кари Брадшоу.

В 94 епизода станахме свидетели на огромен телевизионен феномен, а именно филмът „Сексът и града”. С големите си дървени врати и интересен дизайн това място се превърна в емблематично. Туристи от цял свят използват възможността да се снимат пред тази знаменита врата. Местоположението на апартамента на Кари е всъщност в Западно селище на Манхатън.

Синята врата от филма Нотинг Хил

Тази синя врата е една от най-известните в Лондон заради участието и във филма „Нотинг Хил“ с актьорите Хю Грант и Джулия Робъртс. Входът за апартамента на Уилям Такър, в който филмовата звезда Анна Скот се укрива, се намира на 280 Westbourne Park Road. Това всъщност била входната врата на филмовия сценарист Ричард Къртис. Малко по-късно той е продал къщата си, а впоследствие вратата е била продадена на търг след като много туристи се снимали с нея.

Back To Top