skip to Main Content
Luxury Catalogue 133

Блиндирана врата за Вашето жилище според китайската техника Фън Шуй за дома

Фън Шуй e древно китайско изкуство за откриване на баланс и хармония в обкръжаващото пространство. В превод Feng Shui означава “ вятър и вода”. За да притворите някои от тайните на Фън Шуй във вашия живот, трябва да направите известни промени в дома си, за да осигурите здраве и щастие за себе си и за тези, които обичате. Първият допир до нечий дом е с пристъпването на входната врата. Тя е отправната точка за изследване на всеки експерт по Фън Шуй. През нея влиза “чи”, затова по пътя й не трябва да има прегради, бордюри, кофи за отпадъци, насипни материали и др. В непосредствена близост не е добре да се засаждат дървета и храсти. Това ограничава движението на “чи”. Обикновено градските жилища имат по една входна врата, самостоятелните къщи може да имат заден вход. Правилото е следното – входната врата е тази, която използвате най-често.

Чи – жизнената сила и енергия

Както вече споменахме Чи е енергията на живота, която дава живот на всички същества. Въпреки че не може да бъде чута, нито видяна, тя е винаги около нас, оказва ни влияние по един или друг начин. Разпространявана от вятъра и съхранявана във водата, в класическия Фън Шуй тази жизнена сила внася единствено положителни промени в живота ни. Тя има три основни форми: небесна, земна и човешка, а най-важна е хармонията между тях. Всеки реагира различно на заобикалящата го сила, а самата тя може да бъде в различни фази и форми в зависимост от околната среда. Целта на Фън Шуй е да улови правилната енергия за даден човек и да я насочи изцяло в негова полза. Чи не може да бъде създавана или разрушавана, а Фън Шуй ни помага да я пренасочим или стимулираме, за да осъществяваме успешно своите цели.

404

Ако обикновено влизате през задната врата или през гаража, всички препоръки се отнасят за тях. В общия случай входната врата е на лицевата фасада на сградата. Тя трябва да е пропорционална по големината на останалите елементи. През малка врата ще влезе малко количество “чи”, а през огромни врати енергията има стремеж за оттичане навън. Огледайте отвън вратата си – здрава ли е, нуждае ли се от ремонт? Дали не се нуждае от опресняване на боята или лака? Дали мазилката около нея не трябва да се изкърпи или облицовката да се поднови? Звънецът в ред ли е, табелките с имената не са ли замърсени или изкривени? Скърцат ли пантите?

Фън Шуй сочи, че здравето на дома е пряко свързано с нашето здраве.

Харесва ли ви всъщност вашата входна врата? Ще бъдем щастливи в домовете си, ако се грижим за тях и ги поддържаме редовно. Няма значение от какъв материал е изработена вратата. Макар Фън Шуй да препоръчва естествени материали, днешната действителност принуждава хората да поставят блиндирани, за да се защитят от посегателства. Ако една такава блиндирана врата ще ви донесе спокойствие и сигурност, не се колебайте да я поръчате. Душевното равновесие е по-важно от парите, които ще бъдат похарчени за блиндирана врата, вместо за нещо друго.

Блиндирана входна врата

За да останете удовлетворени, посъветвайте се със специалист каква да бъде вратата, как да бъде укрепена, да бъде ли звукоизолирана и топлоизолирана, какъв ще е типът на заключването, какъв да е окончателният външен вид. Избягвайте да окачвате предмети от вътрешната страна на вратата си. Така вратата става по-тежка, а вашият живот – по-труден. Вратите трябва да се отварят лесно и широко. Така позитивната енергия и свежият въздух ще проникват лесно в дома ви.

Вратите олицетворяват вашата способност да взимате решения.

Пространството около тях трябва да е добре осветено. Стилът на входната врата Дотолкова, доколкото входната врата е предназначена да защитава дома, е добре тя да бъде дебела и масивна, но в никакъв случай стъклена. Освен това входната блиндирана врата трябва да е най-голямата в дома, а и да обезпечава максималния поток на енергията Ци в жилищните помещения на дома. Като височина тя трябва да е по-висока от най-високия член на семейството. Така, че никой да не изпитва неудобство, когато излиза или влиза в дома. Добре е, ако входната блиндирана врата се отваря навътре към дома, а ако вашата врата не се отваря навътре, майсторите във фън шуй смятат, че е по-добре за вас да смените посоката й. Ако отстрани на вратата са разположени прозорци, то Ци може да проникне в дома през тях и да премине през дома. В такъв случай ви защитават плътните завеси или растения на около .

Back To Top